Vår historie

Fleischer Couture – begynnelsen

Ideen om klesmerket ble til da Maja studerte industridesign i Edinburgh. Maja ønsket å lage en skijakke for jenter, og savnet et produkt på markedet som både var funksjonelt og utseendemessig tilfredsstillende. Tilbake i Norge startet Maja, sammen med sin barndomsvenninne Thea, arbeidet med å realisere drømmen.

Vår drivkraft var å skape klær og uttrykk som ikke fantes på markedet

Da vi entret markedet i 2008 var det mye lyselilla og lyseblått og jakker med rare snitt. Vi så en mulighet i markedet hvor det manglet klær for kvinner med tilstrekkelige tekniske egenskaper og en pent design. Ved å kombinere mote og sport ønsket vi å skape produkter enhver kvinne føler seg fin i til tross for kaldt vær. Signatur kåpen down coat med alpacca pels er nettopp et eksempel på det!

Ekslusivitet har hele veien vært viktig for oss. De første sesongene var plaggene nummerete og produsert i et begrenset antall. I dag er de ikke lenger nummerete, men ekslusiviteten ivaretas gjennom vår distribusjonsstrategi.

Vi streber mot å utvikle tidløse og slitesterke plagg med god kvalitet. Vi bruker derfor mye vi tid på produktutvikling.  All design skjer på vårt kontor på Skøyen mens produksjon utføres i hovedsak i Kina.

Designet, passformen, de tekniske detaljene og materialvalget til våre produkter er skapt for kvinner i en aktiv hverdag.”

Vi ønsker detaljer på vår produkter som gjør at vi skiller oss ut. Dette kan være gulldetaljer på regnjakken eller gullknapper på signaturkåpen.

Vi bryr oss!

Bærekraftig produksjon står høyt på vår agenda. Gjennom medlemsskap i Initiativ for Etisk Handel (IEH) jobber vi aktivt med å opptre ansvarlig overfor andre mennesker og la etisk hensyn være førende ved valg av materialer. Dette arbeidet er krevende for en liten aktør som oss men motivasjon får vi gjennom at vi ser at selv små tiltak hjelper!

Dunjakkene og -kåpene er laget av dyrevennlig dun fra gjess som blir brukt i matproduksjon. Våre dunkåper har alpaca pels festet på hetten.Vi støtter ikke pelsoppdrett og derfor bruker vi kun pels fra alpacadyr som dør en naturlig død.

Les mer om materialvalg og dyrevelferd her