Materialer og dyrevelferd

Gjennom design og materialvalg jobber vi bevisst mot å lage holdbare produkter som har lang levetid slik at klærne kan vare i mange år. Dette gjenspeiles i vår grunnleggende filosofi om klassisk tidsuavhengig design med fokus på bruk av naturlige kvaliteter som merinoull, silke, cashmere, babyalpaca og gåsedun. Her kan du lese mer om våre mest brukte materialer samt deres opprinnelse.

 

Våre materialer

Cashmere

Cashmere regnes som verdens varmeste og mykeste fiber, og er utrolig lett og behagelig å ha på. Unikt med cashmere er at denne isolerer og varmer om vinteren og kjøler om sommeren. Cashmere geiter lever i ekstremt klima og det er slik naturen har valgt å beskytte geiten. Cashmere er et ekslusivt materiale hvor mengden garn per plagg har stor innvirkning på plaggets pris.

Merinoull

Vi bruker merinoull i enkelte av våre produkter. Merino ull fiberen er lange og tynne. Derfor er denne slitesterk og tåler mange vask. I tillegg er merino ull myk og klør ikke. Vårt ullundertøy er på grunn av disse egenskapene laget av fiberen meriono ull. Merinoull har og fuktregulerende egenskaper som gjør at gjør at plagget kan anvendes både i varmt og kaldt vær. Vi blander og inn silke i produkter med merino ull slik at produktet for en lekker finish og god comfort.

Bomull

Fiberen bomull er myk, lett og slitesterk i vask og bruk.

For enkelte plagg bruker vi økologisk sertifisert bomull. Vi jobber mot å utvide vårt sortiment med økologisk bomull.

Alpaca pels

Vi bruker alpaca pels på våre dunjakker. Denne er festet på hetten og kan kneppes av hvis du ønsker det. Den holder deg god og varm rundt hodet på ekstra kalde vinterdager. All pels brukt i vår produksjon er utelukkende fra dyr som har lidd en naturlig død i fjellene i Peru. Les mer om dette under avsnittet om dyrevelferd.

Dun – Gåsedun

Vi bruker gåsedun i våre produkter. Dun har en overlegen isolasjonsevne, varmer godt og veier lite. Våre dunprodukter har et vannavstøtende yttermateriale, og er derfor teknisk utrustet slik at bruksområdet blir større. Jakkene kan fint brukes selv på fuktig dager med noe nedbør.

Dyrevelferd

Etiske hensyn er særlig viktig nå vi velger produsenter av dyrefibre til våre produkter. Opprinnelse av dyrefibre og sertifisering er avgjørende og samtidig utfordrende å spore og dokumentere.

Våre klær er produsert i fabrikker i Kina, Hong Kong, India og Romania. Vi jobber mot å regelmessig følge opp våre leverandører ut i fra de ressurser vi har tilgjengelig. Vi prioriterer langvarige samarbeid hvor vi har et nært og åpent forhold til våre leverandører. Dette påvirker transparens i vår verdikjede samt mulighet for å sammen utvikle gode og sikre arbeidsrutiner.

Merinoull

Merinoullen som brukes i vår produksjon kommer fra produsenter som ikke praktiserer mulesing på sauene. Vi tolererer ikke noen form for mulesing, inkludert klipp og stripping. Våre produsenter bekrefter at ullen har blitt behandlet separat og at integriteten har blitt opprettholdt gjennom hele forsyningskjeden.

Alpaca pels

Vi støtter ikke pelsoppdrett. Vi bruker kun pels fra Alpacadyr som dør en naturlig død.

Alpacadyr lever opp til 3.600 meter over havet og værforholdene er harde i regnsesongen. Temperaturen varierer fra +20 grader Celsius til -20 grader Celsius. Sterkt hagl med isballer forekommer også ofte i løpet av denne sesongen. Uheldig nok kommer disse dyrene til verden i regntiden og det tøffe klimaet som beskrevet over gjør at dødeligheten blant de yngre dyrene dessverre er stor. Værforholdene forårsaker dødsfall på 15% av babyalpacas mellom 0-3 måneders levetid.

Istedet for å produsere kunstig pels synes vi det er viktig å benytte de naturlige ressursene som er tilgjengelige. Vi støtter derfor bøndene slik at de kan tjene penger selv ved tap av dyr. Forretningsmessig vil den beste løsningen for en aplpaca bonde være å tjene penger på alpaca garn fra dyr som kan klippes opp til 20 år.

Gåsedun

Vi tar sterk avstand fra kjøp av dun som er plukket fra levende fugler. Vi bruker dun fra Italia og Kina, som er plukket fra døde dyr. Den italienske gåsedunen er resirkulert, og den kinesiske gåsedunen er fra matproduksjon. Vi har sertifikater fra våre leverandører på dunens opprinnelse.