Vaskeanvisning

Vi vil at du skal ha nytte av våre klær i lang tid. Det er derfor viktig at du behandler klærne forsiktig og følger våre anbefalte vaskeanvisninger.

Så langt som mulig reparerer vi klær i Norge. Vi hjelper også gjerne til med å reparere klær selv om skaden ikke er et produksjonsfeil.

Ta kontakt med oss på kundeservice@fleischercouture.no hvis du har behov for hjelp!

Slik vasker du dun produkter

Lukk alle glidelåser og borrelåsfester. Husk å ta av alpaca pelsen før du legger kåpen i maskinen (denne kan ikke vaskes). Bruk omtrent en tredjedel av den vanlige mengden mildt vaskemiddel, eller helst en spesiell dunsåpe som kan kjøpes i de fleste sportsbutikker.

Vask ved 30° C på en mild syklus. Skyll produktet minst fem ganger for å kvitte seg med alt vaskemiddelet. Produktet skal ikke være i sentrifugen i mer enn tretti sekunder før det settes direkte i tørketrommelen. NB! produktet må tørkes umiddelbart etter at det er vasket i maskin. Dersom produktet ligger i vann vil det begynne å lukte. Still tørketrommelen på laveste temperatur og sørg for at dette ikke overstiger 50° C.

For å sikre at dunen ikke mister sin isolerende kvalitet, bør du legge inn tre til fire tennisballer i tørketrommelen. Ta produktet ut av tørketrommelen hvert tjuende minutt, og hjelp til med å fordel dun i produktet for å hindre at dunen ikke samles i klumper.

Vær oppmerksom på at det tar mye tid før produktet er helt tørt.

Merk: Eventuell pels må fjernes før vasking.

Vedlikehold av alpaca pels

Det anbefales at pelsen børstes fra tid til annen. Hvis pelsen har mistet noe av sin fylde på grunn av regn eller snø kan en hårføner brukes.

Slik vasker du merino- og silke produkter

Merino- og ullundertøy kan maskinvaskes ved et 40° C ullprogram ved bruk av mildt vaskemiddel. Ullundertøy holder seg best hvis dette vaskes vrengt i en vaskepose. Tøyet bør ikke vaskes sammen med skarpe gjenstander som glidelåser.

Den beste måten å tørke et ullplagg på er ved å rulle det i et mykt håndkle, forsiktig trykk på håndkle og så tilslutt la det tørke liggende flatt på toppen av håndkleet. Ull bør ikke tørkes i direkte sollys ettersom dette kan føre til at det naturlige lanolinet tørker ut og at fiberets kvalitet forringes. Ull er et levende naturprodukt og har dermed muligheten til å kvitte seg med lukt gjennom lufting. Hvis du jevnlig lufter ditt ullprodukt blir behovet for vask redusert.

Slik vasker du cashmere- og silkeprodukter

Cashmere er et delikat materiale og bør behandles deretter. Ved vask bør du bruke ullinnstillingen ved 30° C samt bruke et vaskemiddel uten enzymer og blekemiddel. Legg produktet i en vaskepose før du legger den inn i maskinen. Vær oppmerksom på at smykker, glidelås og andre gjenstander med skarpe kanter kan skade plagget ditt. Den beste måten å tørke et ullplagg på er ved å rulle det i et mykt håndkle, forsiktig trykk på håndkle og så tilslutt la det tørke liggende flatt på toppen av håndkleet.

Vedlikehold av skinnprodukter

Skinn klær er av høy kvalitet, og krever en spesiell forsiktighet. Oppbevar alltid skinnet ditt i et kjølig, ventilert område for å unngå tørking og mugg. Bruk aldri plastposer som lagring, og la alltid våte plagg lufttørke bort fra varme. Siden skinn er svært utsatt for flekker fra svette og kroppsoljer, sørg for å beskytte sårbare områder ved å bruke skjerf og skjorter med ermer. Flekker bør alltid renses så snart som mulig.

Slik vasker du linprodukter

Maskinvask ved 60ºC med mild syklus. Vask med like farger. Husk å fjerne tøyet fra maskinen eller tørketrommelen mens det fortsatt er fuktig.

Slik vasker du bomullsprodukter

Maskinvask ved 40ºC med mild syklus. Hvis produktet har fått stygge flekker er det en fordel å behandle disse før tøyet maskinvaskes. Vask med like farger. Vær forsiktig med å henge det våte produktet, slik at produktet ikke mister sin form.

Slik vasker du våre kombinerte lin/bomulls produkter

Maskinvask ved 40ºC med mild syklus. Hvis produktet har fått stygge flekker er det en fordel å behandle disse før tøyet maskinvaskes. Vask med like farger. Vær forsiktig med å henge det våte produktet, slik at det ikke produktet mister sin form.